لاک زدن در دوران بارداری
معرفی عوارض لاک زدن در دوران بارداری

یکی از شیرین ترین دوران زندگی هر خانمی مسلما دوران بارداری آن ها می باشد. در این دوران به دلیل حساس بودن شرایط مادر باید از مصرفی بسیاری از مواد ها، خوراکی ها و …. خودداری کند تا هیچ ضرری در آن دوره به جنین خود نرسد. در این دوران مادران باید خیلی مراقبت کنند تا از مواد شیمیایی و مضر استفاده نکنند. سوالی که در اینجا شاید برای خیلی ها پیش بیاید این است که آیا استفاده از لاک ناخن در دوران بارداری برای جنین مضر می باشد یا خیر؟ در این مقاله از وب سایت نیلومون به معرفی عوارض لاک زدن در دوران بارداری پرداخته ایم.

آیا می‌توان در دوره بارداری از لاک استفاده کرد؟

شاید اگر بگوییم لاک بزنید کمی عجیب و ترسناک به نظر برسد، اما واقعاً هنوز هم برای لاک زدن در بارداری شما مانعی ندارید. اگر دوست دارید می‌توانید از هر رنگ لاک ناخن برای مانیکور و پدیکور ناخن‌های دست و پا استفاده کنید. برخی از متخصصین می‌گویند:

تاکنون، هیچ مطالعه‌ای انجام نشده و هیچگونه مستندات محکمی به دست نیامده که ترکیبات شیمیایی موجود در لاک ناخن باعث بروز عوارض در بارداری شده‌اند. به این دلیل که مشخص نیست چه میزان از این ترکیبات می‌توانند عوارض لاک زدن در بارداری را ایجاد کنند. این احتمال خیلی ضعیف است که ترکیبات موجود در لاک وارد جریان خون شود، چراکه لاک روی ناخن اعمال می‌شود.

به همین علت لاک زدن در بارداری را نمی‌توان به عنوان یک منع پزشکی معرفی کرد، اما با وجود این متخصصین به مادران باردار جهت برطرف کردن کوچکترین و ضعیف‌ترین ریسک‌ها توصیه می‌کنند از لاک ناخن در این دوره استفاده نکنند.

برخی از انواع لاک هستند که پایه‌ی گیاهی دارند. این نوع لاک ضررهای لاک‌های شیمیایی را برای خانم باردار ندارد. همچنین می‌توانید از محصولات تقویت کننده ناخن نیز در بارداری استفاده کنید. از جمله محلول سفت کننده ناخن لکسیون که کیفیت بسیار بالا و تاثیر شگفت انگیزی بر افزایش استحکام ناخن‌ها دارد. این محصول در فروشگاه میس و مستر موجود و قابل خریداری است.

لاک زدن در دوران بارداری
لاک زدن در دوران بارداری

ترکیبات شیمیایی مضر در لاک ناخن

در لاک ها ناخن مواد شیمیایی زیادی برای چسبندگی و ماندگاری بیشتر استفاده می شود. این ترکیبات شیمیایی در حالت عادی برای انسان ضرر های متداولی دارد اما به دلیل ایمنی بالای بدن اثرات مخرب زیادی بر روی بدن ایجاد نمیکند.

حال اگر یک خانم باردار باشد ممکن است این ترکیبات به دلیل پائین آمدن ایمنی موجب اثرات مخربی بر روی بدن مادر و جنین آن داشته باشد در ادامه این مطلب به این ترکیبات مخرب خواهیم پرداخت.

تولوئن در بارداری

یکی از موادی که لاک زدن در دوران بارداری را خطرناک می سازد تولوئن می باشد. این ماده بیشتر در بنزین و مواد منفجره استفاده می‌شود که دارای بوی تندی بوده و برای کمک به لغزنده شدن لاک بر روی ناخن به آن اضافه می‌شود. این ماده بر سیستم عصبی جنین تأثیر گذاشته و می‌تواند به عوارض مربوط به تولد از جمله کاهش وزن جنین، اختلال شنوایی، ناهنجاری‌های مادرزادی، اختلالات صورت و مشکلات کلیوی منجر شود. تنفس در بخار تولوئن نیز می‌تواند موجب تحریک چشم‌ها، گلو و ریه‌های انسان، سرگیجه، اختلال در تنفس و تهوع شود.

فرمالدئید در بارداری

فرمالدئید به عنوان یک سخت‌کننده در لاک ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرد. تنفس در محیطی که مملو از فرمالدئید باشد، می‌تواند باعث بروز حساسیت در چشمان، بینی، گلو و ریه‌ها شود که در دوران بارداری ممکن است شدت یابد. آسم، تشنج، تهوع و سقط جنین و رشد غیرطبیعی جنین از دیگر عوارض آن می‌باشد. قرار گرفتن در معرض دوزهای بیشتر از فرمالدئید در هوا یا بر روی پوست ممکن است منجر به سرطان گلو، بینی و خون شود.

رزین فرمالدئید

رزین فرمالدئید یک فرآورده‌ی فرمالدئید است که می‌تواند باعث تحریک شدید و واکنش‌های آلرژیک پوست و از دست دادن حس عصبی شود.

کافور در بارداری

یکی دیگر از مواد شیمیایی که برای لاک زدن در دوران بارداری مفید نمی باشد کافور نام دارد. کافور برای براق کردن لاک ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرد که از سایر مواد، کمتر سمی است. گاهی در داروهای سرماخوردگی مانند بخار پاک و اسپری‌های بینی نیز استفاده می‌شود. با این حال ایمنی کافور نیز اخیراً زیر سؤال رفته است. زیرا مشخص شده استنشاق بخار آن باعث تحریک شدید پوست و واکنش‌های آلرژیک، تهوع، سرگیجه و سردرد می‌شود. مطالعات نشان داده که قرار گرفتن در معرض کافور منجر به آسیب برخی ارگان‌های بدن از جمله اختلال عملکرد کبد شده است.

فتالات در بارداری

فتالات به عنوان یک بهبود دهنده‌ی قابلیت ارتجاعی در پوشش‌های پلاستیکی، پرده‌های حمام، اسپری‌های مو و ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده علاوه بر تأثیر بد بر عملکرد رحم منجر به ناباروری، سقط جنین و نقص آلت تناسلی در جنین‌های مذکر می‌شود. این ماده‌ی شیمیایی می‌تواند تولد نوزاد نارس، وزن کم هنگام تولد، مشکلات رشد و اندام‌ها و اختلال غدد درون‌ریز و حتی یائسگی زودرس ایجاد کند.

لاک زدن در دوران بارداری
لاک زدن در دوران بارداری

استون در بارداری

استون یک ماده‌ی شیمیایی است که غالباً در فرآیند پاک کردن لاک استفاده می‌شود و ممکن است در تماس با پوست به مدت 20 دقیقه روی آن باقی بماند. برای دوری از هرگونه آسیب بهتر است در محیط با تهویه‌ی مناسب استفاده شود و پس از استفاده دست‌ها به طور کامل شستشو شوند. قرار گرفتن در معرض آن با دوز زیاد و در مدت طولانی باعث مشکلات رشدی و نقایص هنگام تولد می‌شود.

احتیاط در استفاده از لاک در دوران بارداری

چنانچه استفاده از لاک ناخن را در این دوران ترجیح دادید، با اجرای اقدامات احتیاطی، مضرات استفاده از لاک در دوران بارداری را کمتر کنید. این اقدامات شامل این موارد است:

 

  • انتخاب محیطی با تهویه‌ی مناسب و ترجیحاً در کنار پنجره‌ی باز تا کمتر در معرض بوی بد مواد قرار بگیرید.
  • دور نگه داشتن ناخن‌ها از خود تا کامل خشک شوند.
  • اجتناب از فوت کردن ناخن‌ها هنگام خشک شدن، زیرا با این کار میزان بیشتری از بخارات حاصل از مواد شیمیایی را در هر بار تنفس وارد ریه‌های خود می‌کنید.
  • شستشوی کامل دست‌ها با آب و صابون بعد از اتمام کار فراموش نشود.
  • حداکثر یک بار در هفته از لاک حاوی این مواد استفاده کنید.
  • حتی‌الإمکان از پاک‌کننده‌های لاک ناخن که فاقد استون می‌باشند، استفاده کنید.
  • به برچسب روی لاک دقت کنید که تا جای ممکن حاوی مواد مضر اشاره شده نباشد و لاک‌های مورد تأیید سازمان غدا و دارو را انتخاب و خریداری نمایید.

لاک ناخن مناسب دوران بارداری

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، اگر بخواهیم ریسک‌های جزئی را کنار بگذاریم، نگرانی وجود ندارد که لاک زدن در دوران بارداری متوقف شود. نیاز نیست درمورد لاک زدن استرس زیادی به خودتان وارد کنید و لذت زیبا شدن ناخن‌ها را از خود دریغ کنید. اما اگر نگران قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص هستید، از لاک‌های ناخن غیر سمی استفاده کنید.

منظور از لاک ناخن غیرسمی برای بارداری چیست؟

لاک زدن در بارداری با وجود لاک‌های غیرسمی همان نگرانی کوچک را نیز از شما می‌گیرد. منظور از لاک غیر سمی این است که محصول ترکیباتی همچون فرمالدئید ندارد. با وجود این اگر نتوانستید لاک ناخن غیر سمی پیدا کنید و می‌ترسید که لاک زدن به جنین آسیب وارد کند، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید.

اگر به بازار محصولات آرایشی مراجعه کنید و برای لاک زدن در بارداری دنبال یک محصول خاص باشید، با لاک‌های وگان و غیر سمی رو به رو خواهید شد. احتمالاً شگفت زده می‌شوید، چراکه کمتر کسی درمورد اینکه برخی از لاک‌های ناخن گیاهی و غیر سمی هستند آگاهی دارد.

انواع لاک‌های غیرسمی و وگان مناسب برای بارداری

خب حالا که فهمیدید لاک وگان و غیر سمی هم در بازار وجود دارد، احتمالاً برای لاک زدن در بارداری و همچنان زیبا ماندن ناخن‌ها برنامه ریزی می‌کنید. اگر به دنبال لاک وگان می‌گردید، بهتر است اول دقت کنید محصول عبارت 3 -Free، 5-Free و یا 7-Free را داشته باشد. این عبارات نشان می‌دهند که محصول انتخابی شما حاوی برخی از ترکیبات شیمیایی خاص هستند یا نیستند.

لاک زدن در دوران بارداری
لاک زدن در دوران بارداری

نکات مهم در مورد لاک زدن در دوران بارداری

توجه داشته باشید که هنگام لاک زدن در بارداری باید حتما از لاک‌های مرغوب و با کیفیت استفاده کنید. در هنگام خرید باید به مشخصات لاک مورد نظرتان دقت کنید و به هیچ عنوان سراغ لاک‌های ارزان قیمت و نا سالم نروید.

بهتر است لاک‌هایی را انتخاب کنید که در ترکیبات آن‌ها از هیچ یک از موارد خطرناک ذکر شده استفاده نشده باشد. اگر دسترسی به این نوع لاک‌ها مقدور نیست، ترجیحا استفاده از لاک را به هفته‌ای یکبار محدود کرده و فقط سوهان زدن ناخن‌ها را انجام دهید که هیچ ضرری ندارد.

برای خشک شدن لاک‌ها در این دوران از فوت کردن ناخن‌هایتان اجتناب کنید تا بخارات حاصل از مواد شیمیایی وارد ریه‌هایتان نشوند.

هنگام لاک زدن برای جلوگیری از استنشاق این مواد در فضای باز یا کنار پنجره این کار را انجام دهید.

اگر برای لاک زدن به آرایشگاه می‌روید، مطمئن شوید که از تهویه مناسبی برخوردار است و تنفس بخار و بوی لاک و محلول‌های پاک کننده آن، آسیبی به شما نخواهد رساند.

اگر تصمیم دارید از روش‌هایی مانند کاشت ناخن، ناخن مصنوعی و یا ژلیش استفاده کنید بد نیست نظر پزشک متخصص خود را هم درباره آن بدانید که آسیبی متوجه جنین خود نباشد. در دوران بارداری احتمال بروز حساسیت و واکنش‌های پوستی بیشتر می‌شود و به دلیل محدودیت مصرف دارو، بهتر است بسیار احتیاط کنید.

جمع بندی

لاک زدن موجب زیبایی هر چه بیشتر دستان شما می شود اما اگر قرار باشد استفاده از این محصول در دوران بارداری به جنین شما آسیب برساند باید از استفاده آن محصول جدا خودداری کنید. محصولات لاک های غیر سمی و گیاهی هم وجود دارد که در بالا به آن ها اشاره کرده ایم و شما می توانید آن ها را جایگزین لاک های سمی در دوران بارداری کنید. در این مقاله از وب سایت نیلومون به موضوع لاک زدن در دوران بارداری پرداختیم. امیدواریم از خواندن این مطلب نهایت لذت را برده باشید.